דף הבית > לעשות > תזונה

 

המלצות תזונתיות לזמן שלשולים


המלצות תזונתיות לזמן שלשולים כתוצאה מטיפולים. 

 

מעודכן ל-2017



ההמלצות להלן הן בנוסף להמלצות רפואיות ותזונתיות קודמות שלך (לדוגמא: תפריט לחולה סוכרת, הגבלת שתייה) ואינן מבטלות אותן.


שלשולים שאינם בשליטה עלולים להוביל לירידה במשקל, התייבשות, תאבון ירוד וחולשה.                        
כדי להקל על התופעה ולשמר או לשפר את מצבך התזונתי מומלץ לשמור על ההמלצות הבאות:  

• להקפיד על שתיית נוזלים מספקת במשך היום (לפחות 8 כוסות במהלך היום).  

            
מומלץ לשתות כוס נוזלים לאחר כל שלשול.                              
עדיפה שתייה בטמפרטורת החדר (להימנע ממשקאות חמים מאוד או קרים).                                   
שתייה מומלצת: בנוסף למים (ניתן עם מעט תרכיז) מומלץ לשתות נוזלים אשר יחזירו לגופך מינרלים (נתרן, אשלגן) שהולכים לאיבוד בשלשול, כגון: מיצי פירות מסוננים ומדוללים (לדוגמא: תפוחים, אגסים, אפרסקים), מרק עוף צח (ללא שומן).                                                                               
להימנע מ: שתייה מוגזת, חלב, משקאות המכילים קפאין (קולה, קפה תה, קקאו), משקאות אלכוהוליים ומשקאות מתוקים מאד.            

• לאכול ארוחות קטנות במשך היום. ניתן לאכול:

 

* אורז לבן, רסק תפוחי עץ, אפרסקים ואגסים משומרים (ללא קליפה).


* לחם לבן או חלה (עדיף כצנים או טוסט), אטריות, פסטה.


* מזונות שמספקים מינרלים (נתרן, אשלגן): תפוח אדמה מבושל או אפוי (ללא קליפה), בננה, קרקרים או מקלות מלוחים (בלי שומשום).


* במידה וחל שיפור בשלשולים מומלץ לשלב עוף מבושל או אפוי, ביצה קשה.



• להימנע מאכילת:


* חלב ומוצריו (אפשרות שילוב מוצרים דלי לקטוז או ללא לקטוז תיבחן על ידי הדיאטנית).


* מזונות עם תיבול חריף, מתוקים מאוד, מטוגנים ועם תכולת שומן גבוהה.


* מזונות עם תכולת סיבים גבוהה, כמו: ירקות ופירות (מלבד המותרים), לחם ודברי מאפה מקמח מלא, דגני בוקר מועשרים בסיבים, אורז מלא, תירס, פופקורן, קטניות (עדשים, אפונה, שעועית יבשה, חומוס, פול, פתיתי סויה), פירות יבשים (לדוגמא: שזיפים, תאנים, משמשים), אגוזים, שקדים, בוטנים, גרעינים, פרג ושומשום.


• להעדיף שיטות בישול  שאינן טיגון, לדוגמא: אידוי, צלייה ואפייה.   


• להגביל צריכת מזונות שמכילים תחליפי סוכר מסוג סורביטול ו/או מניטול ו/או קסליטול (נמצאים לעתים במסטיקים וסוכריות ללא סוכר).         

• במידה והנך צורך מזון רפואי כלשהו (נוזל או אבקה), יש להפסיקו באופן זמני ולהתייעץ עם דיאטנית לגבי המשך נטילתו או החלפתו.         

• להתייעץ עם הצוות הרפואי או הדיאטנית לגבי צורך בנטילת מולטיויטמין.


* התייעצות עם דיאטנית.

 

• במידה ומספר השלשולים רב ו/או התופעה מתמשכת (מעל 3 ימים) חשוב במקביל לטיפול הרפואי לקבל ייעוץ תזונתי למניעת ירידה במשקל, התפתחות חסרים תזונתיים ובכדי לשמור על מצב תזונתי תקין.


• הדיאטנית תתאים לך תפריט אישי המספק את צרכי גופך בכמות הקלוריות והחלבון שבו תוך התחשבות במצבך הרפואי הכללי, המלצות תזונתיות קודמות שלך, גילך והעדפותייך האישיות. 
 

• עם השיפור בתפקוד המעיים, הדיאטנית תלווה תהליך של החזרה הדרגתית של מזונות שונים לתפריטך תוך התאמה למצבך הרפואי.


לקבלת ייעוץ תזונתי מותאם אישית, ניתן לפנות למרפאת התזונה במרכז דוידוף.
לצורך קביעת תור לדיאטנית יש לפנות למזכירות היחידה לתזונה והשירות לטיפול פליאטיבי, בקומת הכניסה, חדר 36 מול הקבלה. טלפון: 03-9378048. מענה טלפוני בשעות: 15:00-12:30 .

אם הינך מטופל/ת ביחידה לטיפול קרינתי (במהלך הטיפולים) נא לפנות לקביעת תור למזכירות היחידה לרדיותרפיה בקומה 2- , טלפון: 03-9377960
בזמן שהייה במחלקת אשפוז ניתן לתאם קבלת ייעוץ תזונתי ע"י דיאטנית במחלקה.

 


 
 

 


דף הבית | אודותינו | תקנון האתר | מפת האתר | צור קשר | מרכז דוידוף לסרטן
© כל הזכויות שמורות - למרכז מידע למחלות הסרטן ע"ש מאיר ליזר, מרכז דוידוף.
התכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף.

 

ארטוויז'ן | Quickyweb