דף הבית > מחלות הסרטן > סרטן מעי הגס והחלחולת

 

תזונה וסרטן המעי הגס

תזונה וסרטן המעי הגס - מתכונים
מאת: שף ד"ר רני פולק, מנהל המרכז לבישול בריא, הדסה אופטימל, הדסה עין כרם, 2010


סרטן המעי הגס (קולון ורקטום) הינו השלישי בשכיחותו בעולם בין סוגי הסרטן השונים. הוא שכיח יותר בעולם המתועש ושכיח יותר בקרב גברים מאשר בקרב נשים. לתזונה ולמזון יש תפקיד חשוב ביותר במניעת סרטן מסוג זה ובמניעת חזרת המחלה לאחר גילויה ולאחר הבראה.

ישנם מזונות שנמצאו כבעלי יכולת למנוע סרטן המעי הגס כמו מזונות העשירים בסיבים תזונתיים ,מזונות מסוג דגניים מלאים,קטניות,פירות וירקות. השמנה ועודף משקל קשורים גם הם בסיכון מוגבר לסרטן זה וכן השמנה באיזור הבטן. לכן ישנה חשיבות גדולה לתכולת הקלוריות במזון ובארוחה שאנו אוכלים, וחשיבות נוספת לפעילות גופנית מסודרת שהינה גורם מונע סרטן גם בפני עצמו. לתזונה בריאה,לתפריט בריא וארוחה בריאה יש חשיבות בשמירת משקל בריא ותפקיד חשוב במניעת סרטן המעי הגס, הן בבריאים והן במחלימים.

לקבלת מתכונים מתוך הסדנא לחץ כאן.


 
 

 


דף הבית | אודותינו | תקנון האתר | מפת האתר | צור קשר | מרכז דוידוף לסרטן
© כל הזכויות שמורות - למרכז מידע למחלות הסרטן ע"ש מאיר ליזר, מרכז דוידוף.
התכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף.

 

Powered by Artvision | Truppo Websites